***Isu Penggunaan Kalimah ‘Allah’***

Salam ceria,
Panas hati betul anjang baca kenyataan-kenyataan mereka yang tak nak faham apa yang ada di hati umat Islam di Malaysia. Masing-masing nak tunjuk hero, merasa diri benar. Setelah menikmati segala keamanan dan kemakmuran negara Malaysia yang penduduk asalnya sangat bertoleransi, tiba-tiba sekarang ramai yang nak bermain api. Mungkin ramai yang dah lupa, ada rusuhan yang bermula pada bulan Maulidur Rasul di Singapura kerana kesungguhan Umat Islam mempertahankan Allah dan Rasul.

Umat Islam yang sejati sangat ingin membela Allah dan rasulNya. Bila ada pihak yang sengaja mempermain-mainkan Allah dan Rasul atas apa nama sekalipun, ia akan menjadi punca kemarahan umat Islam. Lainlah sikap Umat Islam yang ada kepentingan. Sanggup menggadaikan aqidah dan syariat demi kepentingan diri.

Cuba perhatikan kenyataan-kenyataan di bawah:

1. Pengerusi DAP Selangor, Tony Pua, berkata Jais mesti memulangkan segera Bible yang dirampas itu.

2. Peguam hak asasi manusia, Andrew Khoo Chin Hock, berkata, “Serbuan di PBM bertentangan dengan hak individu untuk menganut dan mengamalkan agama masing-masing seperti yang dinyatakan dalam Perlembagaan Persekutuan.”

3. Peguam Edmund Bon berkata:
“Perlembagaan membenarkan individu dan kumpulan bukan Islam untuk menganut dan mengamalkan agama mereka tanpa sekatan.”

Anjang nak minta Pua, Hock dan Bon tolong buktikan dalam ajaran Kristian sejak dahulu lagi memang kalimah Allah di gunakan merujuk kepada Tuhan dan bukannya Lord, God atau Jesus Christ.

Kenapa baru akhir-akhir ni nak guna kalimah Allah sebagai Tuhan? Ya perlembagaan membenarkan individu atau kumpulan bukan Islam untuk menganut dan mengamalkan agama mereka tanpa sekatan, tapi ni bukan dari ajaran Kristian. Ini ajaran Kristian yang telah di ‘modified’ kerana ada agenda tersembunyi (sekarang terserlah). Jangan gunakan hujah perlembagaan kalau kamu sendiri keliru dengan agama kamu! Sebenarnya bukan keliru tetapi sengaja nak merosakkan aqidah umat Islam yang lemah iman terhadap agama mereka. Ini mesti dipertahankan. Allah dan rasul mesti dibela!

Tindakan JAIS sangat tepat demi membela Allah dan Rasul serta kesucian agama dan menjunjung titah baginda Sultan.

Bota Kanan
11.34pm, Jan 14, 2014

Advertisements

One thought on “***Isu Penggunaan Kalimah ‘Allah’***

  1. Umat Islam mari bersatu membela Allah dan Rasul bersama JAIS. Jangan biarkan anasir – anasir yang berkepentingan itu memperlekehkan institusi Agama Islam negara kita ini.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s