UCAPAN PENGERUSI EKSEKUTIF GISB HOLDINGS DI MAJLIS KESYUKURAN DAN PERASMIAN PEJABAT URUSAN GISB HOLDINGS SDN BHD 10hb Muharram 1435H (Khamis 14hb Nov 2013)

Menelurusi perjalanan Allah dan RasulNya atas nama Islam rupa-rupanya adalah satu perjuangan yang wajib atau tidak boleh tidak oleh orang Islam! Maknanya orang Islam yang tidak memperjuangkan Al-Quran dan Hadis untuk membuatkan Allah dan Rasul ditakuti dan dirindui di seluruh dunia ialah orang-orang yang berdosa. Haram hukumnya! Mengapa?

Sebab mengucap dua kalimah syahadah itu bermakna kita mengatakan kepada Allah dan RasulNya bahawa kita terlalu takut dan rindu pada keduanya!

Maka kita pun tidak mampu lagi melupakan mereka! Kita pasti taat setaat-taatnya dan sentiasa terkenang-kenangkan kedua-duanya. Allah dan Rasul di hati bukan di mulut! Macam hati kita begitu mendalam rasanya kepada kedua ibubapa, anak-anak, isteri-isteri dan suami! Maka dengan Allah dan Rasul lebih-lebih lagilah! Rasa cinta begitu mencengkam di dada terhadap Tuhan dan Nabi yang kita yakini itu,

Sungguh Allah dan Rasul itu pun sangat-sangatlah cinta dan rindukan kita pula! Mereka berdua tidak pernah tidak ingat pada kita! Allah dan Rasul bahkan menanti-nanti dan menunggu-nunggu rindu dan ingatan kita pada mereka! Mereka berdua tidak tidur, tidak lena untuk kita! Umpama ibubapa yang sanggup berjaga malam untuk uruskan bayi mereka, namun Allah dan Rasul lebih dari itu terhadap kita di sepanjang umur kita!

Maka orang Islam itu hebatnya kerana mempunyai Tuhan dan Nabi di hati dalam keadaan mata tidak mampu melihat. Sungguh, justru itulah hati akan jadi cukup bercahaya untuk mampu merasai sentuhan Maha Kasih Sayangnya Allah dan Rasul itu pada diri-diri mereka!

Sungguh orang Islam jauh lebih tinggi dari orang-orang bukan Islam, kerana mempunyai hubungan cinta mendalam dengan kuasa pencipta dan penjaga langit dan bumi. Dalam apa sahaja keadaan orang Islam dapat rasakan Allah dan Rasul sentiasa bersama mereka! Orang Islam tidak pernah rasa keseorangan kerana amat-amat yakin dan merasakan Allah dan Rasul itu sentiasa bersama mereka untuk menjaga dan menolong setiap saatnya.

GISB Holdings ini kini berada di banyak negara-negara di dunia atas nama Melayu Islam yang berdikari tanpa berhutang dengan bank dan tanpa berhutang dengan sesiapa juga! Kenapa?

Sebab Allah dan Rasul itulah pemodal! Merekalah modal untuk apa juga urusan hidup. Dalam keperluan politik, sosial, budaya, ekonomi, kesihatan, kebajikan, kekeluargaan, sukan, pentadbiran, kewangan, perhubungan dan lain-lain serba-serbi kehidupan! Allah dan Rasul melalui Al-Quran dan Hadis telah berjanji bahawa di tangan merekalah kemenangan untuk umat Islam akan berlaku! Sedangkan umat bukan Islam, Allah dan Rasul tidak menjanjikan apa-apa untuk dunia dan akhirat, melainkan kecelakaan! Lihat dunia dalam tangan yahudi, mana ada keamanan dan kemakmuran! Cuma kesenangan dunia yang menipu daya yang mereka perolehi.

GISB Holdings Sdn Bhd sempena tahun baru ini berazam untuk terus menambah takut dan rindu pada Allah dan Rasul supaya segala-gala yang Allah janjikan untuk orang yang bertakwa itu kami kecapi.

Sekian, Wassalam.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s