***Power Kaabah Live in Irbid***

Salam ceria.

Malas betul nak menulis hari ni. Apa kata kalau anjang amik tulisan orang je. Ok gak kan?!

Malam tadi amik 1 rombongan di Airport, 40 orang. Group Harun Seh. Nasib baik ada Abil. Anjang bantu-bantu je. Bawa ke hotel 5 stars di Menara Jam. Tak sempat anjang follow pelancaran TVNM Bangkok. Macam tu la di sini. Kadang-kadang sibuk sangat.

Irbid pula ada program malam tadi. Ulangtahun pertama Mat’am Nur Muhammad. Terbayang-bayang lagi perpindahan kami dari Damsyiq, Syria ke Irbid, Jordan bulan 2 tahun lepas. 1 bas panjang. Sedih tinggalkan Syria. Bermulalah kehidupan dan perjuangan di Irbid. Mencari premis yang sesuai untuk dijadikan mat’am. Setelah dapat, niaga dulu baru buat majlis perasmian. Berbagai peristiwa pahit manis berlaku. Pejam, celik, pejam, celik dah 1 tahun umur MNM. Terima kasih RSA dan Bonda Wasilah. Berkat tuan-tuan dan BUJ Ar serta pimpinan GISB, mat’am ini boleh bertahan.

Anjang dah kata, malas nak tulis, jadi anjang amik semua twit dari kawan-kawan di Irbid, yang masuk dalam akaun anjang, khasnya pelanggan tetap Mat’am Nur Muhammad untuk dikongsi dengan pembaca blog anjangmuor semua. Selamat membaca.

#”Majlis kasih sayang NM jemputan khas @ Mujamma’ Naqabat”

#”Now at NM birthday party

he he he NM punya birthday”

#”Hidup! Hidup! Hidup Arqam!”

#”Ayuh ke majlis NM.”

#”Bila nak startnya? Tak sabaq nak tengok power kaabah.”

#”Ada luckydraw laahh. Aku punya 159. Kita lihat sapa yang kena. he he”

#”Waiting for power kaabah LIVE hehe”

#”First time dengar Khaulah (Mawaddah) nyanyi secara live :)” (sebenarnya I Khaulah tak nyanyi, dia di Mekah)

#”Saya sedang berada di majlis ulangtahun NM, anda pula bagaimana?” (Anjang, “Saya di Airport King Abd Aziz, Jeddah”)

#”Power kaabah oh power kaabah”

#”Melaporkan secara langsung dari majlis enem (NM).”

#”Mohon Generasi Harapan perform lagu Power Kaabah”

#”Oke Irama Arqam dah mula.”

#”Kami nak power kaabah, bila nak go nie?”

#”Mana power kaabah? tak sabar den nak tengok.”

#”Steady je ustazah ni goreng keyboard.” (Mungkin Mubaraqah yang main, anjang pun tak tauu. Sebab Abir di Mekah)

#”sedap pulak lagu, setakat ni tak de unsur pelik.” (Mungkin dia dapat info, GH itu Arqam yg bawa lirik yang pelik-pelik)

#”power lagi bass box geng2 ni punya dari club kat Amman hari itu aku rasa kah2″

#”we wait power kaabah! pls rt”

#”NM is on treading.”

#”Agak menarik gerakan silat mereka nie.”

#”Ana di majlis Nur Muhammad. Allahumma solli 3laih.”

#”Kita berhibur cara Islam sebenar. InsyaAllah Nur Muhammad saw bakal menyinar kembali.”

#”Mantap gila nasyid al arqam ni. nasib baik lirik tak macam-macam.”

#”sempat juga dia org bantai wahhabi dalam lagu.”

#”Aku tengok lelaki ni (Mamad rasanya) boleh kalahkan Faizal Tahir.”

#”Oke lrik dah mula menusuk dlm hati.”

#”Boleh tak nak menari sekali utk lagu power kaabah? Aku hapal dah dance step lagu tu.”

#”Oyeah power kaabah! Be ready!”

#”Are you ready for power kaabah?”

#”Mohon semua org sama2 nyanyikan lagu power kaabah! kita meriahkan lagi dewan ini ye kwn2!”

#”Dah setahun aku tunggu benda ni. Aku dtg Jordan semata2 nak tengok power kaabah. Be ready!”

#”Peminat setia power kaabah telah bersedia bersama lirik.” (Ada yang datang siap bawa lirik kertas A4)

#”we want more we want more yeah.”

#”power Kaabah where r u?”

#”vokalis GH ni aku agak kalau dia tarik Nur Nilam Sari sambil timbang bola pun takdehal.”

#WE WANT POWER WE WANT POWER”

#”l want Power Kaabah Please NM. Request ikhlas ni.”

#”kesian betul aku ngan budak2 yg exam esok x dpt sama2 join birthday party NM n dgr lagu power kaabah live!!!” (Mungkin ada yang tak dapat hadir kerana buat last preparing utk exam)

#”Pelanggan setia tapi tak datang majlis. Pelanggan setia jenis apakah aku ni? Maaf :'(” (keluhan seorang pelanggan NM yang tak dapat hadir)

#”Nasyid sambil karate ni pon payah gak.”

#”Sekali bersilat penari Arqam di situ.”

“Tiger (nama glamour seorg rakan mereka) lek (relax) je. Esok exam physics. Lps Jumaat dia bantai tidur sampai maghrib. Mlm pegi jamuan enem (NM). Semoga didoakan buya (Abuya)”

#”Jgn sampai budak2 NM ni joget pastu terbang ke langit.”

#”Dengar show ni pun dah rasa macam terbang ke langit. Blm makan jamuan lagi.”

#”Untung la org dpt pegi tengok power kaabah, kita ni terkurung dlm rumah, x de kunci nak keluar. Adui2…” (Ada yang terkunci di rumah rupanya)

#”Mohon tinggalkan apa2 saja. Jap lagi lagu power kaabah akan di alunkan! Jom warga Irbid.”

#”Jgn tapaw, haram. Kena minta izin.” (Ada yg ingatkan kawan2nya supaya jgn bungkus makanan.)

#”Kami mahukan Power Kaabah.”

#”Cepaattt laa Power Kaabah.”

Bila bermula je nasyid dan tarian Power Kaabah, power sungguh.

#”Power Kaabaahhhh!!!!”

#”Power Kaabah, power kaabah

Power Kaabah live”

#”Power kaabah!!”

#”Power Kaabah live show! Damnn!”

#”Power kaabah is on!!!”

#”Bising dah dewan ni, gara2 power kaabbaahhhh!”

#”Orang Arab pon record power kaabah live ni! Nampak tak power di situ?”

#”Power Kaabaaaaaahh!!!”

#”X pernah bermimpi dpt tengok live mcm ni.”

#”Depa ni sora (suara) baguih… Lebih kurang mcm ‘Coldplay’. Tak payah tune2 dah.”

#”Kami #Ultras Power Kaabah.”

#”Wow… POWER KAABAH live in Jordan.”

#”Yeah…. Power Kaabah is on air now… Hehe … Sorakan yg hebat… Haha … Kalah Selena Gomez… Hehe.”

#”Bagus betul NM ni melatih iman kita dgn bersabar menanti lagu power kaabah.”

#”Nak poweer Kaabah lagi.”

#”Ahh gua tak caya ni!! POWER KAABAH LIVE woiii.”

#”Live streaming lah skrg nie.” #”Power Kaabah bergema di bumi Irbid.”

#”Gua da promote NM da ni, harap2 dpt la mkn free esok! Haha”

#”Fikiran melayang rasa mcm hilang semua masalah lps dengar power kaabah.”

#”Kami Ultras NM!” (Moga-moga menjadi kenyataan, NM itu Nur Muhammad)

#”Selepas dengar lagu Power Kaabah, terasa power sementara.”

#”Damm it, I can’t believe I’am missing power kaabah!” (Mungin tak dapat datang majlis)

#”Aku nampak nasi goreng, ayam goreng dgn satey mcm kat Mesia. Wow. Seronok perutku mlm ni.”

#”Alhamdulillah. Usai makan di majlis NM. Perut ibarat di dalam syurga.”

#”Tadi jumpa semua penyanyi power Kaabah yg dlm youtube tu. Mereka duduk Jordan rupanya.” (Mereka follow perkembangan di youtube tanpa mengetahui penasyid2 tu tinggal di Jerash)

#”Kena practice lagi lepas ni. Lupa pulak lirik power kaabah tadi.”

#Sumpah x rugi gi majlis tu. Power Kaabah dpn mata woii!!!”

#”Kambing, ulam, sambal belacan, sate, nasi himpit, majlis tadi rancak berkocak dlm perut aku. Terbaikkk NM.”

#”@FaahAM tadi Khaulah ke Fatimah yg nyanyi?” (Ada yang tanya Faah, siapa penasyid. Bukan Khaulah, bukan Fatim. Rasanya Sofwah yang nasyid)

#”Alakullihal lagu2 tadi banyak unsur sufi dan menghentam W*****i….”

Ok. Setakat ni dulu. Sori ye kawan-kawan Irbid. Anjang amik korang punya twit. Pak Lan ada mention anjang dlm ucapan ke? Terima kasih Pak Lan. Terubat rasanya rindukan Irbid. Lebih-lebih lagi keluarga Yasin dan Abu Romi datang. Bila Hazim dan Khunais nak datang sini? Tahniah Syh Lan, Ibu Sham, pimpinan dan remaja serta banat dll. Moga semua dapat takut Tuhan dan rindu Rasul. Moga dapat mat’am baru yang lebih berwibawa.

Bilik 2, tepi kolam Istana RSA.

4.05pm, Mac 16, 2013

.

Advertisements

3 thoughts on “***Power Kaabah Live in Irbid***

  1. Slm tuan, pliz upload vid show tu kat blog ni… nk tgok n dgr ape klainan antra show lagu ni lgu dlm utube b4 ni…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s