Bani Ibn Taat

Bani Harun Aidil Fitri 2008 depan rumah Us Abd Aziz Bachuk, Larkin, Johor.


Salam ceria, apa ni? letak gambar raya? potong la. Orang tak tentu balik raya ni… ya, semua kita tak tentu boleh balik raya, mungkin Ramadhan pun tak sempat kalau kematian menjemput. Terus pulang ke kampung asal. Kalau pulang ke kampung asal, pulanglah seperti Hj Ismail, sangat tenang dan dialu-alukan. Fizikalnya di istana RSA, rohnya bersama Nur Muhammad….

Irbid, Jordan.
4.02pm, Mei 23, 2012
anjangmuor.wordpress.com

Advertisements

One thought on “Bani Ibn Taat

  1. Assalammualaikum&Selawat dari ana.WAH!!!.Ramainya anak.11.Alhamdulillah.Subhanallah.Ana tak mampu lah ada zuriat.Ambil anak2 angkat,bolehlah.Tapi ana dah ada 4 {5,insya’Allah pada bulan Julai} CUCU TIRI di seberang selat.Jadi,Bapak ana dah ada CICIT TIRI lah.Dah serupa TADIKA disana.HEHEHE.
    Err,kalau tak silap,ana ada hantar SATU email pada tahun lepas kepada HARUN TAAT tentang ……Beliau mempunyai profile yang rendah dalam website tapi raut wajah macam ada AM.Ana pun apa lagi,RENTAP lah.Langsung tak ada reply.Sini & sana,ramai yang mengambil pendirian “berdiam diri”,berkemungkinan ada perintah larangan.Kerana ada sabdaan,”Diam tu lagi baik”,ana pun tak kuasa sangat nak paksa2 walaupun sedang berada dalam keadaan/suasana yang mendesak.Ana pendekkan aje cerita ni lah.HEHEHE.
    Untuk Haji Ismail,kita sama2 ucapkan,”Inna Lillahi Wainna Ilaihi Rajiun Wa inna Ila Rabbina La Munkalibun” & hadiahkan Surah AlFatihah kepada beliau.Bukan mudah nak “pergi” ditanah haram & dalam keadaan tidur.Subhanallah.Ana ada juga beberapa saudara mara yang “pergi” bila mengerjakan Rukun Islam yang Kelima.Alhamdulillah.
    WAH.Ustadz nampak2 macam dah tak sabar lagi nak moleh ke tanahair.Kalau tiba kelak,maklum lah kepada ana,insya’Allah.Syukran,Selawat & Salam dari ana,Jahfar Said Mohamed.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s