***Lagi tentang OWC Aka KTS!***

Salam ceria,
Apa kabo korang? Anjang sehat zahir. Roh masih belum dapat merindui Rasulullah saw di bulan kelahiran baginda yang mulia ini. Moga kita semua dianugerahkan rasa merindui baginda. Atk. So, macam mana Malaysia dan lain-lain base GISB?! Ok semuanya? Us Hafiz akan berpeluang ke Jerman, insyaAllah. Operasi buka Mat’am di sana. Setakat ni, bekas remaja Damascus ni, Imran seorang dah ke Eropah. Itupun lama berkursus di Jerash. Yang puteri, Syakira Amran dan Shahira. Juga Afiqah Rajip yang kehilangan ibu, kembali menemui Allah pada 5hb Januari lalu. Al Fatihah. Ayahnya Rajip Tana, rakan seperjuangan di JB. Bekas anggota Timbalan Setia.

Gempar la kalau buka mat’am kat Jerman. Jerman tu negara terkenal, maju, gah, bekas kuasa dunia. Perang Dunia ke 2 dulu, jelas kekuatan Jerman. Cuma dah filem-filem banyak dibuat di US, Jerman nampak kalah dah bodoh je. Macam filem ‘Combat’ masa anjang kecik-kecik. Asyik kalah je askar Jerman. Sedangkan Jermanlah yang cipta bom atom dan pelopor banyak aspek perubatan moden. Mereka juga membunuh berjuta-juta orang yahudi di waktu itu. Kata Abuya, hikmahnya besar, kalau tak tentu yahudi dah ramai sangat hingga ke Malaysia. Sekarang cuma ada ‘Jalan Yahudi’ di Penang. Orang yahudi dah tak de rasanya. Tapi anak didik yahudi ada di merata dunia. Nama di ic Islamic tapi anti sunnah Rasul. InsyaAllah Mat’am RSA akan di buka di sana tanpa bantuan bekas pengikut Abuya yang dah lama di sana tapi enggan bersama GISB. Tuhan ada cara membela agamanya.

Cuma nak ke Eropah ni, elok juga ada asas-asas bahasa. Kalau tak, jadi macam Hafiz Muhammad tempoh hari (tahun lepas), tak pasal-pasal kena patah balik ke Amman. Tak pe Fiz, ujian dalam perjuangan. Anjang pun bukan boleh sangat speaking. Tapi bila terdesak, bantai je. Yang penting sampai matlamat. Orang faham. Macam pagi tadi, chatting dengan orang US. Isunya, nak minta tolong Kelab Taat Suami aka Obident Wife Club carikan dia bakal isteri. Peluru RSA dah sampai USA, dah ramai yang terkena. Ada yang jatuh hati, ada yang sakit hati. Yahudi yang marah dah sampai ke Malaysia mencari ‘golongan pelik’ ni tapi malangnya ada orang-orang agama di Malaysia yang menentang KTS. Nak ajak taat suami pun ditentang. Allah suruh tuuu. Rasulullah saw ajar tuuu. Dah tu nak ikut siapa? Tapi fitrah murni, yang tak dicemari hasad, dengki, takutkan makhluk lebih dari Tuhan, akan mengakui, apa yang KTS usahakan adalah kebenaran. Orang dari New York pun nak minta khidmat mencari pasangan.

Ni la lebih kurang broken English anjang dok chat dengan si Mike ni.

Mike: Salam brother, how are you?
-Salam, fine. How about you?

Mike: Brother I don’t live in indonesia but will like to go to obident wife club to find a wife, is that possible?
-Where are you living?

Mike: I am living in New York city, United States. Where are you?
-Syria, war zone.

Mike: Wow! be careful brother.
-How do you know about OWC?

Mike: From a friend but I lost contact with him.
-You are American?

Mike: What cuntry are you orginally from, I am glad you speak English.
-Malaysia…
-Poor English…

Mike: Not American, but American citizen. I am orginally from The Dominician Republic, I came to New York when I was 5 years old.
-Fuuh, how is life there?

Mike: Life is good here in USA.
Do you know people from OWC in Indonesia?
-About OWC in Indonesia, I’ll try to fine it.

Mike: I think they are in Bogor, Indonesia… Not sure.
-How do you know about OWC?

Mike: I heard about OWC from a friend here in America but I lost contact with him.
-Oh… I repeat my question, sorry.

Mike: That’s ok brother, you see your English is good.
-Are you muslim Mike?

Mike: Yes Sir, I am.
You think you can help me find wife ?????
-Actualy, to be honesty, in my condition here, the answer is: no.
-May I ask you a question?

Mike: Ok brother, I understand,
any thing I can do to help?
Yes, ask me what ever you like.
-How do you find/know about me?

Mike: Added friends from OWC and you are friends with them. I saw you online and decided to say hello, hope it’s ok.
-I need nothing from you except doa/pray for us here.
-See you, I have a arabic grammar class for my beloved brothers here, salam.

Mike: Ok brother, nice meeting you. Mail me anytime u like.
-Ok

Mike: Take care and please becareful!
-Thanks for your advice.

Anjang sebenarnya belum ada jawapan tepat bila orang bertanya tentang nak minta carikan isteri sebab kita bukan beri khidmat mencari jodoh. Tapi melalui perbualan ini, dan banyak lagi call yang pihak KTS terima ketika sesi kaunseling sebenarnya menunjukkan KTS sangat terkenal di seluruh dunia. JAIPk pun terkenal juga sebab merupakan satu-satunya jabatan agama yang membuat serbuan ke KTS. Mengapa tiada serbuan di Kuala Lumpur, Kuala Terengganu, Johor Bahru, Kuching dan Kota Kinabalu yang juga lancarkan program yang sama. Kalau ikut demokrasi (orang RSA tak percaya demokrasi), banyak tu betul. Ertinya tak serbu itu betul, serbu itu tak betul. Tapi dah berlaku, nak wat camne? Macam dah serbu Bandar RSA Bt Hampar tahun 2010. Popular juga la JAIPk. Tapi rasanya orang US, London, Australia, Indonesia, Timur Tengah dan seluruh dunia tentu lebih mengenali KTS akan OWC dari JAIPk. Akhir kata, selamat bertugas kepada penjawat awam di JAIPk dan selamat berjuang kepada para ahli GISB.

Ampun maaf.

Ikhwan’s Homestay, Damascus
2.46pm, Jan 30, 2012
Anjangmuor.wordpress.com

P/s
Jamil: Kerajaan pantau Kelab Taat Suami

WARTAWAN SINAR HARIAN
28 Januari 2012

KOTA BHARU – Kerajaan akan memantau secara berterusan pengisian program Kelab Taat Suami (KTS) bagi memastikan pertubuhan itu tidak menyebarkan ajaran yang bertentangan dengan agama Islam.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata, langkah itu perlu sebelum pihak berkuasa boleh mengambil tindakan tegas terhadap kumpulan tersebut.

-Pantau Datuk, pantau. Jangan tak pantau. Tapi yang di bawah ni dibiarkan lama… 3 tahun dah beroperasi beb.

Kilang’ pelacur 24 jam di Meru
Oleh WARTAWAN KOSMO! AHAD
berita@kosmo.com.my

KLANG – Sebuah bangunan kilang industri kecil dan sederhana (IKS) di sekitar Meru dipercayai menjadi tempat menyediakan perkhidmatan seks sejak tiga tahun lalu.

Dengan bayaran serendah RM50, perkhidmatan itu disediakan khusus untuk warga asing. Difahamkan, lelaki tempatan tidak dibenarkan memasuki premis itu kerana pengusaha khuatir rahsia mereka diketahui.

Bagaimanapun, kegiatan tersebut mula terbongkar selepas penduduk berhampiran mendapati premis itu semakin kerap dikunjungi warga asing akhir-akhir ini.

Seorang penduduk yang mahu dikenali sebagai Ahmad, 40, berkata, apa yang dibimbangi ialah aktiviti tidak bermoral itu akan mempengaruhi generasi muda di kawasan sekitar.

“Kita tidak mahu kawasan ini dijadikan pusat pelacuran. Kegiatan tidak bermoral itu sekarang semakin mengundang ketidakselesaan penduduk,” ujarnya.

Kata Ahmad, pelanggan tempat tersebut terdiri daripada warga Nepal, Bangladesh, Myanmar dan Vietnam.

“Saya difahamkan pengusaha premis terbabit menggunakan wanita warga Indonesia sebagai pelayan khidmat seks dan ia amat laris pada hujung minggu,” katanya.

Jelasnya lagi, pusat tersebut beroperasi 24 jam sehari. Semua pelanggan perlu menggunakan pintu belakang bagi memasuki tempat itu.

“Sekali pandang bahagian hadapan bangunan tidak ubah seperti penempatan setinggan warga Bangladesh,” beritahu beliau.

Ahmad berkata, beliau pernah cuba memasuki tempat tersebut namun telah dihalang pengusaha terbabit yang mengetahui beliau orang tempatan.

Advertisements

One thought on “***Lagi tentang OWC Aka KTS!***

  1. Asskum Sy Harun. Ok la tu English anta, boleh la joint London, kat sini pun ramai arab yg nak di proses, anta boleh cakap arab, English dan Melayu dan Jawa sgt membantu London!

    KTS atau OWC mmg tgh Hot! Samada di alam nyata ni lebih dlm alam maya!

    Tapi Damsyik tetap hot juga ya wlp dlm sejuk!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s