***1 Note di FB***

Salam ceria. Moga Allah tak sia-siakan segala usaha kita untuk membaiki diri. Memang terasa payah. Hari demi hari terasa macam tiada perubahan. Roh terasa semakin jauh. Target yang hendak dicapai bagaikan mustahil. Allahumma jika bukan kerana melihat kesungguhan remaja dan ahli satu dunia mengejar peluang yang diberi, sudah tentu ramai yang kurang termotivasi. Sanggup remaja tinggalkan kehidupan mereka yang selama ini macam mustahil untuk berpisah. Macam isi dengan kuku. Tetapi dengan kebesaran RSA ianya berlaku. Allah, jadikan hati kami 100% dengan A. Bantulah kami. La haula wala quwwata illa billah…

Fakhrur, Fidaie dan Saiful dah sampai Malaysia. Ada assigmnt yang perlu diselesaikan. Mudah-mudahan mereka berjaya. Aisyah, Jannah, Zahidah, Samahah dan Hajar dah sampai Jordan. Mudah-mudahan membantu pembukaan cawangan GISB Irbid. Dengarnya Us Solihin dah balik Jordan. Us Fateh, rakanku dari remaja pun dah sampai Jordan. InsyaAllah, Mat’am GISB Irbid akan menjadi kenyataan. Haramain dah beli 3 ekor kuda, Naemah dan Adibah nampaknya sangat mesra dengan Adib. Sunnah Rasulullah saw dibela di Kampung baginda saw. Allahu Akbar. Sy Abu apa kurangnya dengan limosin panjang… Berjuang di Eropah. Menabur berkat. Nampaknya perjuangan jemaah kebenaran ini semakin laju. Ujian dalaman yang berlaku, umpama baja-baja yang semakin menyuburkan perjuangan. Zahirnya busuk dan menjijikkan, tetapi natijahnya baik, insyaAllah.

Nampaknya, anjang bertemu di note fb je la. Anjangmuor.wordpress.com Allah tak izinkan anjang buka. Dapat buka muka depan je. Nak masuk, tak jumpa. Ada la hikmahnya tu. Allah lebih mengetahui. Ok, jumpa lagi… Selamat Berjuang.

Ikhwan Homestay, Damsyiq, Syria.
6.32pm Sep 22, 2011

Advertisements

One thought on “***1 Note di FB***

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s