Pelancaran Buku di Malaysia vs Letupan di Norway

Salam. Salam ceria. Tengok meriahnya program pelancaran buku Seks Islam. Dengan lebih 10 khemah. Stage yang canggih. Backdrop yang mengancam. Show yang…. (Aku tak tengok) mesti power punye dengan pukulan rebana ubi. Ditambah dengan pelancaran dan forum.
Nampak ia disokong oleh kekuatan roh. Atk. Syeikh Hashim juga tampak beransur sehat tanpa pembedahan. Ya, kekuatan roh boleh menyihatkan fizikal. Pun begitu, beberapa ujian juga menimpa kita seperti kemalangan yang menimpa Syh Jalal dan rombongan. Camry itulah yang berjasa menghantar aku ke KLIA beberapa bulan lepas. Mudah-mudahan semuanya segera sehat. Atk. Tak kurang ujian di Eropah, bila berlaku 2 kali letupan berlaku di Norway semalam, satu di pejabat PM Norway, satu lagi di pulau pelancongan mengakibatkan hampir 100 org mati. Ia dikatakan dilakukan oleh extremis Kristian. Sebab apa? Katanya yang bunuh sebab takut Islam akan kuasai Eropah. tapi GISB tetap hantar wakil ke sana, 3 pagi tadi Syakira terbang ke Paris, moga-moga dalam lindungan RSA. Harap Mr Idriss tunggu di sana.

Sy Hashim Muhammad semakin sihat di Kedah Medical Center

Toyota Camry Sy Jalal dari seremban accident ke perjalanan pelancaran buku di Kelantan

Oslo Bombing 22 July 2011

Apa kaitan dengan kita? Banyak kaitan, antaranya… Secara fizikalnya, rombongan team kita di Eropah sedang sangat diburu tetapi, InsyaAllah dalam lindungan keselamatan. Nak saham? Korang doakan banyak-banyak, hantar power. Setakat pagi tadi, Alhamdulillah grup yang diketuai oleh Sy Anuar Perancis dah sampai England. Seperti yang dijangka, kawalan polis sangat ketat di Eropah ekoran peristiwa di Norway. Mereka kena tahan di sempadan belah Perancis dan belah England. Hampir-hampir tadi mereka rasakan Syh Anuar dan Ibu Rohaya nak di hantar pulang ke Malaysia.

Interrogation’nya macam dalam filem James Bond 007.

Mudah-mudahan berkat anak-anak ASZ semua selamat dalam Perang Khaibar kedua ini.

Dalam soal siasat, pihak keselamatan negara-negara tersebut berkata setelah 6 tahun Eropah dalam keadaan agak tenang, tetiba sentimen keagamaan nak ditiupkan semula. Sentimen anti Islam nak ditiupkan semula. Tapi Islam sangat berkembang di sini. Yakinlah, Islam tak akan kalah-kalah lagi. Sungguh-sungguhlah dengan assigmnt masing-masing. Lihatlah fakta di bawah, ni bukan auta macam puak-puak yang dah mula jengok blog ni, pastu marah-marah. •нëнëнëнëнë•‎​•нëнëнëнëнë•‎​ Jangan marah-marah nanti cepat tua. Seks suci Islam, membuatkan kita lebih muda, sapa tak joint…nampak cepat tua. Kalau marah-marah sangat, boleh mati… Allah kata: موتوا بغيظكم. Matilah kamu dengan kemarahanmu.

Aku pun tak marah, korang hantar Kalam Zahab sampai ke FB Syh Mustafa di Jordan ni. Sungguh-sungguh nampaknya perjuangan tanpa jamaah ni.

Ini faktanya:
1.Perancis: pertumbuhan penduduk non Islam 1.2 persen setiap keluarga. Sedangkan muslim 8.1 persen setiap keluarga.

2.Perancis dulu dikenali sebagai Negara yang mempunyai gereja paling banyak, namun sekarang masjid sudah lebih banyak dari gereja.

3.Pada tahun 2027, satu dari 5 warga Perancis adalah muslim, dan 39 tahun dari sekarang Perancis akan menjadi Negara Islam.

4.Di Britain, dalam 30 tahun terakhir ini, jumlah umat Islam dari 82,000 telah menjadi 2.5 juta orang, meningkat 30 kali ganda. Jumlah masjid telah mencapai angka 1000, banyak di antaranya dahulunya adalah gereja.

5.Negeri Belanda, 50 persen bayi yang lahir adalah muslim. Dan 15 tahun lagi jumlah muslim adalah separuh dari rakyat Belanda.

6.Di Rusia, 23 juta rakyat adalah muslim, satu perlima dari rakyat Rusia. 40 peratus tentera Rusia adalah muslim.

7.Di Belgium, 25 persen penduduk adalah muslim, 50 persen kelahiran adalah muslim.

8.Pada 2025, satu pertiga kanak-kanak Eropa adalah muslim.

9.Dan di German, pada tahun 2050 akan menjadi Negara Islam.

10.Di Amerika Syarikat, tahun 1970 muslim hanya 100 ribu orang, namun pd 2008 telah berkembang menjadi 9 juta orang. Dunia telah berubah! Inilah masanya Islam bangkit!

11.Beberapa tahun lepas sebuah muktamar Islam telah diadakan di Chicago, mereka membuat perancangan untuk menguasai lebih banyak media, politik, pendidikan dan lain-lain. Kita kena menerima hakikat bahawa 30 tahun lagi muslim di Amerika adalah 50 juta orang.

Peratus Penduduk Islam di Eropah

Ok. Takat ni dulu. Nak tengok Sy Azri dan Sy Ali tasjil sout untuk pengenalan bandar RSA Jerash.

Sofa tepi dapur Bandar RSA Jerash.
10.30am Jul 25, 2011
Anjangmuor.wordpress.com

Advertisements

One thought on “Pelancaran Buku di Malaysia vs Letupan di Norway

  1. Anders Behring Brievik………extremist yg dikatakan last job die adalah part of member of IRA (irish republican army) intelligence agency yg bertanggungjawab atas serangan di SIS intelligence office di vauxhall cross,london,sheperd bush barracks……sekarang dipanggil RIRA (real irish republican army)…..ditubuhkan selepas perang dingin uk-ireland…..kebanyakan ahli RIRA adalah kristian bermazhab

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s