Ingatlah Mati Dari Nafas ke Nafas -ASZ

Semalam di group Al-Amin, aku menerima gambar seorang kanak-kanak di atas sebuah katil dalam keadaan yang sangat menghibakan. Penuh berselirat dengan tiub dan peralatan di muka dan tangan. Inilah rentetan catatan di group:

Posted By: ‎ Amin Ishak ‎™
May 31, 2011 5.33 AM
Anak andak d wad icu sg.buloh, kerana jangkitan kuman…mari sama2 kita hntr pwer…
A tlg anak andak… A ampunkan kami. Atk

May 31, 2011 3.27 PM
Mntk tOlg kwn2 anto pOwer spy ank andk cpt sembuh..RSA tOlg Saidah muflina, terkena jangkitan kuman d paru2 mbwa k otak. Keadaan smkin kritikal…moga ada keajaiban terjadi..

May 31, 2011 3.59 PM
Menurut doktor, anak andak dah x de, moga dia mjd org roh yg mbntu d ‘blik tabir’.

May 31, 2011 7.13 PM
Menurut Dr, anak andak dh x de, ubat antibiotic dh d cabut, skrg tgl bntuan alat pernafasan.tp Dr nk tgk respon muflina dlm 24jam. Esok br nk d cabut alat pernafasan..moga berlaku karamah…(gmbr terkini) RSA tolong lakukan kajaiban..

May 31, 2011 7.15 PM
Stkt ni x de respon terhadap ubat yg d berikan…

Jun 1, 2011 6.13 AM
Pernafasan dn segala alat dh d cabut. Keadaan msh begitu. Ape2 pn smuanya trbaik utk kita. Tlg hntr pwr dn hadiahkn fatihah. Al-Fatihah…

Jun 1, 2011 7.01 AM
Assalamualaikum… Anak Andak, Sayyidah Muflihah tlh kembali k rahmatullah pd jam 11.20 pg td. Mari hadiahkn Al-fatihah.-fakhruddin Tzul.

Sayyidah Muflihah

Al Fatehah

Dan ini pula post yang aku terima bersama gambar di tanah perkuburan dalam group SUZ.

Posted By: Husin Salleh BCH
Jun 1, 2011 12.43 PM
Perkebumian cucu Syk Tuan Zul (mufliha 6bln)ptg ini di Bch.

Allah…Sebenarnya mati datang tanpa mengira usia. Semalam hari Muflihah, aku entah bila…..Hari dan detiknya akan tiba. Kematianku berlaku dari nafas ke nafas. Berhenti nafasku, matilah aku. Apabila aku tarik nafas, tak boleh keluar, matilah aku. Apabila aku hembus nafas tak mampu tarik balik, matilah aku. Kita hidup bukan disebabkan kereta. Kita hidup bukan kerana kuasa. Tidak juga kerana kaya.Tidak juga kerana kaya. Bukan kerana ada ilmu luar biasa.

Kita hidup ditentukan oleh udara. Udara yang Tuhan cipta sebagai penyebab hidup. Tidak ada udara, kematian pun tiba dengan izin-Nya. Marilah kita takutkan Allah dari nafas ke nafas, biarlah kita mati, diwaktu nafas tiada, kita takut dengan-Nya.

Siapalah yang mampu takutkan Tuhan dari nafas ke nafas? Hanya orang-orang pilihan Allah. Muflihah!!! Tepatlah namamu ‘Mufliah’….orang yang di menangkan… Kami tak tau nasib kami….menang atau kalah ketika nyawa di kerongkong… Direntap Izrael atau ditarik penuh lemah lembut…..Abuya tolonglah kami…..

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s